31 Favory XI-52 'Dobre'

Dobre på Riks 2016

31 Favory XI-52, eller Dobre som vi kallar honom, är vår godkända avelshingst. Dobre gjorde sin avelsvärdering 2013 och har avelsvärdebokstav B. Han står till förfogande för att alla friska ston, såväl lipizzaner som andra raser eller individer.

Dobre är den första hästen från statsstuteriet Topolcianky som satte sina hovar i Sverige. Fadern Favory XI Reseda var stamhingst på Topolcianky och lämnat bl.a. en avelshingst Favory XVIII Torysa och fyra elitklassade avelsston. F XVIII Torysa var högt utbildad inom dressyr med bl.a. passage, piaff och levad. Modern Ragaca var ett elitsto med många avkommor, varav en dotter 762 Ravena är klassad som elitsto.

Dobre har ett mycket vänligt sätt, han är en gentleman och lyssnar in sin omgivning. Hans goda temperament visar sig i att han tar in förändringar och nyheter med ett iakttagande sinne. Han är väldigt samarbetsvillig och hans arbetsvillighet och positiva inställning gör att det är mycket roligt att arbeta med honom. Han har kraftfulla, gymnastiska och uttrycksfulla gångarter, lätt för samling, långslagig och bärig galopp och en katt till att hoppa.

Betäckningsinformation

Hingststation Lillaskog gård, Gunnel Petersson. Tillgänglig på semin (färsk och transport), språngavgift är 1 800 kr (2 250 kr inkl. moms) och levande föl avgift 5 000 kr (6 250 kr inkl. moms). Stoägaren står för stations- och veterinäravg. + skick av semin.

Friska ston av alla raser är välkomna!

Har du intresse av att använda Dobre till ditt sto, börja alltid med att kontakta oss. Eftersom vi är en egen liten hingststation så behöver vi lite framförhållning och planering. 

Dobre avelsvärderades 2013 och belönades med avelsvärdebostav B och fick stamboksnummer 31, vilket innebär att Dobre finns i den svenska lipizzanerstamboken avdelning I A. Eftersom den svenska lipizzanerstamboken är godkänd av Lipizzaner International Federation (LIF), så är Dobres härstamning även godkänd internationellt. Du kan läsa mer om avel på lipizzaner på Avelsföreningen för specialhästraser.

Om du vill veta mer om avelsvärdering och andra resultat, avkommor och betäckningar så finns det i Blå Basen.