Maestoso Najad

Najad är till salu. Han ska få prova sina egna vingar och söker nu en matte/husse för ett varaktigt hem.

Maestoso Najad

Maestoso Najad är född 2009 och valack. Han är en social kille som tycker det är roligt att jobba, vaken och positiv med driv i ridningen. Najad har tre bra gångarter. På utställning har han fått 41 poäng (9 9 7 8 8) exteriört av Janez Rus, chef för stuteriet Lipica i Slovenien. Najad är ca 155 cm med mycket bål och viktbärande, så längre personer upplever honom att ha en högre mankhöjd. En lipizzaner upplevs som regel ridmässigt som större än sina centimeter över havet. 

Najad är grundutbildad och går i form med egen balans, lätt att rida från sätet med kompletterande tygelhjälper, vändbar för säte och villig till att korta sig. Han är mycket samarbetsvillig och nöjd när han får jobba. 

Najad har varit på hoppträning under vintern och utvecklat sig väldigt bra de gångerna. Han är hoppad mindre hinder och hoppar både kombination och studs. Vid bedömning av hoppningen för några år sedan fick han omdömet att han har en bra utvecklingsbarhet, temperament och samarbetsvilja för hoppning. 

Najad är trevlig och lugn i stallet även när han är själv, tycker om att bli ompysslad. Inga problem att sko, varit klippt i vinter, åkt ganska mycket transport och det även längre sträckor själv och tillsammans med annan häst. Van att gå med hingst och även med ston utan problem. 

Najad är registrerad i Svenska Lipizzanerstamboken grundstambok avd I, vilket innebär att han har internationell stam (LIF 06-reg). Vill du se mer om Najads härstamning och utställningsresultat, klicka här.

  • Najad 2 år