Maestoso Najad

Maestoso Najad exteriör Maestoso Najad exteriör Maestoso Najad exteriör Maestoso Najad exteriör Maestoso Najad exteriör Maestoso Najad

Maestoso Najad är vår första uppfödning som Lillaskog gård och hans mamma är vårt stamsto 167 Siglavy Capriola Namira, Eftersom vi vill att vår hingst Dobre ska ha sällskap så blev Najad kvar ända tills han blev 8 år och såldes först när lillebror Favory Nolan blev Dobres nya sällskap. Hösten 2017 såldes Najad till Lundens Ridskola och han fann sig snabbt i sin nya roll. Där får Najad utlopp för sitt stora intresse för människor och mycket aktivitet, det gillar han. 

Maestoso Najad är född 2009 och valack. Han är en social kille som tycker det är roligt att jobba, vaken och positiv med driv i ridningen. Najad har tre bra gångarter. På utställning har han fått 41 poäng (9 9 7 8 8) exteriört av Janez Rus, avelsansvarig på stuteriet Lipica i Slovenien. Najad är ca 155 cm med mycket bål och viktbärande, så längre personer upplever honom att ha en högre mankhöjd. En lipizzaner upplevs som regel ridmässigt som större än sina centimeter över havet. 

Najad var på hoppträning under vintern 2016/2017 och utvecklade sig väldigt bra de gångerna. Han hoppade mindre hinder och hoppade både kombination och studs. Vid bedömning av hoppningen på Riks 2014, fick han omdömet att han har en bra utvecklingsbarhet, temperament och samarbetsvilja för hoppning. 

När Najad lämnade oss var han grundutbildad och gick i form med egen balans, lätt att rida från sätet med kompletterande tygelhjälper, vändbar för säte och villig till att korta sig. Han är mycket samarbetsvillig och nöjd när han får jobba.

Najad är registrerad i Svenska Lipizzanerstamboken grundstambok avd I, vilket innebär att han har internationell stam (LIF 06-reg). Vill du se mer om Najads härstamning och utställningsresultat, klicka här.