Favory Nolan

Favory Nolan 5 år

Nolan har en god resning och halsansättning, har en djup bål som gör att han passar även en längre person ridmässigt. Han är en rejäl häst som är viktbärande men har samtidigt lätt till samling, han har trampvillighet. En reslig herre på ca 155 cm. Han har bra och vägvinnande gångarter.

Nolan är en mycket vänlig och social häst, som gärna vill umgås såväl i stallet som i hagen. Han är lugn när han är själv i stallet och gillar att bli ompysslad. Under eftervintern 2021 påbörjades Nolans inridning med att han först fick lära sig att bli longerad som sedan övergick till tömkörning. Gunnel tömkör alltid hästarna till att börja med och gör insittning i Eamon Hickey-anda, vilket ger en lugn och trygg häst. Nolan visar ett stort intresse och accpterar väldigt bra det som händer. Han är snabb till att förstå och lärde sig snabbt. 

Nolan föddes här på gården 2016 som Namiras sista föl. När Nolan var bara 4 månader gammal förlorade vi mamma Namira hastigt, det var så sorgligt att se Nolan på djursjukhuset i boxen med sin döda mamma, men han behövde förstå att hon inte längre fanns. Vi hade med oss hans helsyster Nova för att han skulle få trygghet och sällskap på vägen hem. Nova gnäggade när hon kom in i stallet och Nolan kunde inte se henne, men han hörde henne. Det kom ett hjärskärande gnägg från Nolan och sedan sprang han mer eller mindre in i boxen till Nova. Vi fick nog se det som händer i det vilda när ett sto dör. Väl hemma flyttade Nova in till Nolan och de stod i samma box i två månader, sedan visade Nova att hon ville flytta tillbaka till sin egen box, men syster hade hela tiden koll på var lillebror fanns. 

Till våren fick Nolan flytta över till pappas hage, pappa Dobre 31 Favory XI-52. De har huserat ihop sedan dess och det har fungerar bra ännu nu år 2021. Nolan var med på domarträff hösten 2017 som 1,5 år. Då var den slovenska domaren Janez Rus med för att vidareutbilda de svenska avelsdomarna på lipizzaner. Janez dissikerade i princip Nolan från nos till svans men var väldigt nöjd med honom som lipizzanerindivid. 

Nolan har nu hittat sin nya livskamrat i vår hovslagare, Cecilia Hellqvist.

Stamtavla

F Nolan är stambokförd i Svenska Lipizzanerstamboken som finns här i Blå Basen.

  • Nolan med mamma Namira
  • Nolan 1 år på domarutbildning
  • Nolan 3 år
  • Nolan 4 år med pappa Dobre
  • Nolan 5 år